A hét szerzője: Cseh Katalin

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Cseh Katalin költő, tanár volt. A hét szerzőjével Egyed Emese költő, irodalomtörténész beszélgetett. Közreműködött Kántor Melinda, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze.

 

Cseh Katalin (Erdőszentgyörgy, 1961) költő, magyar nyelv- és irodalomtanár. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen szerzett magyar–angol szakos diplomát, jelenleg Kolozsváron él és tanít normál programú tanintézetekben és a látássérültek iskolájában. Szépirodalmat és gyermekverseket is ír, utóbbiak a Napsugár és a Szivárvány gyermekirodalmi lapok hasábjain olvashatók, valamint 2003-tól önálló kötetekben. Legutóbbi kötete Tanerőtlen címmel jelent meg a Koinónia kiadó gondozásában (2019).

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Borsodi L. László és Benő Attila voltak az online sorozat vendégei, beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.