A hét szerzője: Karácsonyi Zsolt

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája A hét szerzője című sorozatának soron következő vendége Karácsonyi Zsolt költő, a Helikon főszerkesztője és az E-MIL elnöke. A hét szerzőjével Serestély Zalán költő, író beszélget. Közreműködik: Dimény Áron színművész.

 

Karácsonyi Zsolt (1977, Arad) József Attila-díjas költő, műfordító, színház- és irodalomkritikus, egyetemi adjunktus a Kolozsvári Egyetem Média Tanszékén. 2013-tól a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat főszerkesztője, 2014-től az Erdélyi Magyar Írók Ligája elnöke. Legutóbbi kötete 2020-ban jelent meg Függőleges állat címmel (Erdélyi Híradó Kiadó, Kolozsvár).

 

A műsort a megszokott módon, két részben közvetítjük szerda és csütörtök délután hét órától az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.