A hét szerzője: László Noémi

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája heti sorozatának soron következő vendége László Noémi József Attila-díjas költő, a Napsugár és Szivárvány főszerkesztője. A hét szerzőjével Karácsonyi Zsolt, a Helikon főszerkesztője és az E-MIL elnöke beszélget. Közreműködik Dimény Áron színművész.

 

László Noémi (1973, Kolozsvár) költő, műfordító, szerkesztő, tolmácsfordító. 1995-ben a Román Írószövetség debüt-díjával tüntették ki, azóta számos irodalmi lap elismerésében részesül. 2010-ben József Attila-díjjal jutalmazták, 2020-ban a Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díját érdemelte ki. Legutóbbi kötete Műrepülés címmel jelent meg a csíkszeredai Gutenberg Kiadó gondozásában. Jelenleg a Napsugár és a Szivárvány gyermekirodalmi lapok főszerkesztője.

 

A műsort a megszokott módon, két részben közvetítjük szerda és csütörtök délután hét órától az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.