A hét szerzője: Papp Attila Zsolt

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája A hét szerzője című sorozatának idei utolsó meghívottja Papp Attila Zsolt költő, akivel Márton Evelin prózaíró beszélget. Beszélgetésüket ezúttal kedd és szerda délután hét órától közvetítjük a megszokott platformokon, az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán. Papp Attila Zsolt verseit Dimény Áron előadásában hallgathatják meg az érdeklődők.

 

Papp Attila Zsolt (1979, Lugos) költő, újságíró a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat, a Főtér portál és a Filmtett szerkesztője. 2002-ben a Romániai Írók Szövetségének debütdíjasa, 2015-ben a Szárhegyi Írótábor Csiki László-díjasa. Kötetei: A Dél kísértése (2002), Fogadó a senkiföldjén (2008), Vízimozi (2012), Az atlantiszi villamos (2018).

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi és Karácsonyi Zsolt voltak az online sorozat vendégei, beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.