A hét szerzője: Tamás Kincső

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Tamás Kincső prózaíró, akivel Mărcuțiu-Rácz Dóra költő, a Helikon szerkesztője beszélget. Beszélgetésüket két részben, március 10-én és 11-én délután hét órától közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Tamás Kincső (Csíkszereda, 1982) prózaíró, gyógyszerész. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen szerzett gyógyszerészdiplomát, később Kolozsváron klinikai gyógyszerészként szakosodott. 2017-ben az E-MIL Méhes György-debütdíjjal tüntette ki A Csinált-patak állatkertje című debütkötetéért, elnyerte továbbá a Communitas Alapítvány ösztöndíját és a Móricz Zsigmond Alkotói Ösztöndíjat. Jelenleg Sepsikőröspatakon él gyermekeivel. Legújabb kötete: Fehér kavicsok (Kriterion, Kolozsvár, 2018)

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Borsodi L. László, Benő Attila, Cseh Katalin, Vermesser Levente, Horváth Benji és Varga László Edgár voltak az online sorozat vendégei. Beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.