A hét szerzője: Vermesser Levente

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Vermesser Levente költő, tanár. A hét szerzőjével Papp Attila Zsolt költő, a Helikon szerkesztője beszélget. Beszélgetésüket két részben, február 16-án és 17-én délután héttől közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Vermesser Levente (Csíkszereda, 1969) költő, tanár. Egyetemi tanulmányait Kolozsvárott, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán végezte, magyar–néprajz szakon, 1996-ban. A ’90-es években tagja az Éber csoportosulásnak. Jelenleg Csíkszeredában él és Balánbányán tanít. Verseskötete a marosvásárhelyi Mentor Kiadónál jelent meg, 2006-ban, Az egyensúly ígérete címmel. 2007-ben Látó-nívódíjban részesült.

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Borsodi L. László, Benő Attila és Cseh Katalin voltak az online sorozat vendégei, beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.