Az E-MIL Méhes György-díjátadója

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája idén is, bár többszöri, a járvány miatti halasztás után, de kiosztotta a tavalyi évben megjelent köteteket jutalmazó Méhes György nevét viselő díjait. A 2002-ben alapított Méhes György-nagydíjat először Mózes Attila vehette át, azóta olyan jeles alkotók részesültek benne mint Szőcs Géza, Bogdán László, Lövétei Lázár László vagy László Noémi. Az idén, 2019-ben, Király Zoltán József Attila díjas költő az Orpheusz Kiadó gondozásában megjelent, Lassú című, válogatott és új verseket tartalmazó kötetét jutalmazta. A Méhes György-debütdíjat Sánta Miriám nyerte el Hétfőn meghalsz című (az Erdélyi Híradó és a Fiatal Írók Szövetsége kiadásában megjelent) verseskötetéért.

 

Sánta Miriám (Kolozsvár, 1993) költő, író, műfordító, a Fiatal Írók Szövetségének tagja. 2020-ban Csiki László-debütdíjjal tüntették ki a XII. Gyergyószárhegyi Írótáborban.

 

Király Zoltán (Kolozsvár, 1977) költő, műfordító. 2003–2006 között a Bretter György Irodalmi Kör elnöke, 2005-től az Erdélyi Magyar Írók Ligájának ügyvezető igazgatója, 2006 áprilisától ügyvezető elnöke; tagja még a Fiatal Írók Szövetségének, a Magyar Írószövetségnek és a Romániai Írók Szövetségének.

 

A díjátadóról készült felvételt az E-MIL megbízásából a VideoPontes stúdió készítette. Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.