Kolozsvári Kikötő 4.0

Hét országból több mint harminc meghívott érkezik az idén november 26 és 28 között, negyedik alkalommal megszervezett Kolozsvári Kikötőbe. A fiatal magyar (Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Magyarországról érkező) szerzők kolozsvári bemutatkozása mellett két román és három lengyel szerző is fellép; a Donau Langue programpontban magyar, román és szlovén folyóiratok szerkesztői szólnak a folyóiratok jelenlegi állapotáról. A Kikötő műsorában két könyvbemutató és koncert is helyet kap.

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája ismét Kolozsvári Kikötőbe hívja a Kárpát-medence fiatal magyar szerzőit. A bukaresti Balassi Intézettel, a Helikonnal és a Szépirodalmi Figyelővel közösen létrehozott eseménysorozaton fellép (délelőtt középiskolákban, esténként a Bulgakov Kávéházban): Döme Szabolcs, Ozsváth Zsuzsa, Harag Anita, Kovács Edward, Ádám Szilamér, Csutak Gabi, Láng Orsolya, Sebők György, Mellár Dávid, Mărcuțiu-Rácz Dóra, Hegedűs Benjámin Jutas, Mészáros Anikó és Gothár Tamás.
A fiatal román szerzők közül Marius Aldea és Gabriela Feceoru lesz a Kikötő vendége a rendezvény első napján. A második napon érkező Lengyel hajó fedélzetén Rafal Gawin, Piotr Lamprecht és Dawid Mateusz foglal helyet. A harmadik napon a Donau Lounge égisze alatt dunamenti országok folyóiratainak a szerkesztői beszélgetnek. A résztvevők: Alexandru Uiuiu, az Infinitezimal (Beszterce) szerkesztője, Tibor Hrs Pandur, az Idiot (Szlovénia) szerkesztője, Demus Zsófia, a Szépirodalmi Figyelő (Budapest) szerkesztője, Karácsonyi Zsolt, a Helikon (Kolozsvár) főszerkesztője.

E-MIL kolozsvari kikoto 4 plakat 00+q