A hét szerzője: Király Zoltán

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Király Zoltán költő, műfordító. A hét szerzőjével Karácsonyi Zsolt költő, a Helikon főszerkesztője és az E-MIL elnöke beszélget. Közreműködik: Dimény Áron, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze. Beszélgetésüket két részben, március 31-én és április 1-én délután hét órától közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Király Zoltán (Kolozsvár, 1977) József Attila-díjas költő, műfordító. 2003–2006 között a Bretter György Irodalmi Kör elnöke, 2005-től az Erdélyi Magyar Írók Ligájának ügyvezető igazgatója, 2006 áprilisától ügyvezető elnöke; jelenleg az E-MIL és a Magyar Írószövetség választmányi tagja. Tagja a Fiatal Írók Szövetségének és a Romániai Írók Szövetségének is. 2020-ban Térey János irodalmi ösztöndíjban részesült. Lassú című verseskötetéért 2020-ban az Erdélyi Magyar Írók Ligája Méhes György-életműdíjjal tüntette ki. Legutóbbi kötete: Lassú (Orpheusz, Budapest, 2019).

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.