A legkönnyebb igazat mondani – Király László 80 éves!

november 20, 2023

November 18-án, szombat délután hat órakor került sor Király László Kossuth-díjas, Magyarország Babérkoszorúja díjas, József Attila-díjas, E-MIL-nagydíjas költő 80 éves születésnapjának megünneplésére a kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávéházban. Az est hopmestere Szántai János, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának elnöke volt.

Elsőként Grezsa Csaba, Magyarország kolozsvári főkonzulátusának vezetője kapta meg a mikrofont, aki felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök Király Lászlót köszöntő levelét.

Ezt követően Szántai János olvasta fel Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára köszöntő levelét.

Fekete Vince, Király László, Lövétei Lázár László.

Az est következő pontja az Erdélyi Híradó Kiadó és a Sétatér Kulturális Egyesület gondozásában megjelent ünnepi kötet bemutatója volt. A legkönnyebb igazat mondani, ez a kötet címe: Lövétei Lázár László és Király László hosszú beszélgetését tartalmazza. A könyvről Fekete Vince, Lövétei Lázár László és természetesen az ünnepelt, Király László beszélgetett.

Karácsonyi Zsolt, a Helikon irodalmi folyóirat főszerkesztője.

Az ünnepi rendezvény zárómomentuma a Helikon Király Lászlót ünneplő lapszámának bemutatója volt. Felolvastak a lapszámba író szerzők: Karácsonyi Zsolt, Demeter Zsuzsa, Lövétei Lázár László, Papp Attila Zsolt, Szántai János, Varga László Edgár és nem utolsósorban és mindenek felett: Király László!

 

Az ünnepi rendezvényt állófogadás követte.

A rendezvény szervezői: Méhes György – Nagy Elek Alapítvány, Erdélyi Híradó Kiadó, Erdélyi Magyar Írók Ligája, Helikon irodalmi folyóirat, Bulgakov Irodalmi Kávéház. Köszönet a támogatóknak: Méhes György – Nagy Elek Alapítvány, Communitas Alapítvány, RMDSZ, Bulgakov Irodalmi Kávéház.

A rendezvényen készült további képeket ezen a linken lehet megtekinteni.