A hét szerzője: Borsodi L. László

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája idén is folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Borsodi L. László költő, a Székelyföld kulturális havilap egykori főszerkesztője. A hét szerzőjével Demeter Zsuzsa irodalomtörténész beszélget. A sorozatot a megszokott ütemben, január 27-én és 28-án, szerda-csütörtök délután hét órától közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Borsodi L. László (Csíkszereda, 1976) költő, irodalomtörténész, kritikus, tanár, a Székelyföld kulturális havilap főszerkesztője. 2015-ben Székelyföld-díjas, 2016-ban a Tiszatáj tanulmánypályázatának díjazottja. Kutatási területe Baka István költészete. Jelenleg szülővárosában él és tanít. Legutóbbi kötetei: Szétszórt némaság (Erdélyi Híradó – Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár – Budapest, 2018), Borsodi L. László: Hermész visszhangjai (Sétatér Kiadó, Kolozsvár, 2019).

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt és Papp Attila Zsolt voltak az online sorozat vendégei, beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.