A hét szerzője: Horváth Benji

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Horváth Benji költő, műfordító, szerkesztő. A hét szerzőjével Sánta Miriám költő, műfordító beszélget. Közreműködik: Bogdán Zsolt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze. Beszélgetésüket két részben, február 24-én és 25-én délután héttől közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Horváth Benji (Marosvásárhely, 1988) költő, műfordító, slammer, a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat szerkesztője. Első kötete 2009-ben jelent meg A cseplini díva címmel (Koinónia, Kolozsvár), 2010-ben Látó-nívódíjasa, 2013-ban Műút-nívódíjas. Eseményszervezéssel és tehetséggondozással is foglalkozik, a Beatwándor formáció tagja, Faust Family című, Kali Ágnessel írt drámáját 2019-ben mutatták be. Négy verseskötet szerzője. Legutóbbi kötete: A dicsőséges Európa (Libri, Budapest, 2018)

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Borsodi L. László, Benő Attila, Cseh Katalin és Vermesser Levente voltak az online sorozat vendégei, beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.