A hét szerzője: Márton Evelin

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Márton Evelin író, szerkesztő. A hét szerzőjével Szántai János költő, író beszélget. Beszélgetésüket két részben, május 19-én és május 20-án délután hét órától közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Márton Evelin (Kolozsvár, 1980) író, a Bukaresti Rádió és a Helikon irodalmi folyóirat szerkesztője. Történelem-művészettörténet szakon végzett a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemen. 2010-ben a marosvásárhelyi Látó nívódíjasa próza kategóriában, 2019-ben Kemény Zsigmond-díjjal tüntették ki. Legutóbbi kötete Szalamandrák éjszakái címmel jelent meg a csíkszeredai Bookart kiadó gondozásában.

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Borsodi L. László, Benő Attila, Cseh Katalin, Vermesser Levente, Horváth Benji, Varga László Edgár, Tamás Kincső, Király László, Szonda Szabolcs, Király Zoltán, Gál Andrea, Balázs Imre József, Nagy Attila és Tamás Dénes voltak az online sorozat vendégei. Beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.