Kárpát-medencei fiatal írók találkozója

DECEMBER 11-én és 12-én Kolozsvári Kikötő. Kárpát-medencei fiatal magyar írók találkozója címmel az ERDÉLYI MAGYAR ÍRÓK LIGÁJA a Kolozsvár 2015 Ifjúsági Fővárosa eseménysorozata keretében szervezi meg a fiatal magyar írók kolozsvári seregszemléjét a Bulgakov Kávéház és Kultúrbisztróban. A kétnapos rendezvényen délvidéki, erdélyi, felvidéki, magyarországi és kárpátaljai fiatal szerzők olvasnak fel műveikből.

PÉNTEKEN 18 órától
CSIDER ISTVÁN ZOLTÁN, CSÍK MÓNIKA, FINTA KLÁRA ENIKŐ, HORVÁTH BENJI, MÁRKUS ANDRÁS, BARLOG KÁROLY és SHREK TÍMEA lép a Bulgakov fedélzetére, KARÁCSONYI ZSOLT műsorvezetésével.

20 órától
indul a felolvasások második hulláma, amikor ADORJÁNI PANNA, ÁFRA JÁNOS, AYHAN GÖKHAN, BÁLINT TAMÁS, KOLLÁR ÁRPÁD, LŐRINCZ P. GABRIELLA és MARCSÁK GERGŐ lép a közönség elé. A fedélzeti tiszt szerepét BALÁZS IMRE JÓZSEF tölti be.

SZOMBATON, 18 órától
ANDRÉ FERENC, IZSÓ ZITA, NAGY HAJNAL CSILLA, SERESTÉLY ZALÁN, UGHY SZABINA, SZÁZ PÁL és VARGA LÁSZLÓ EDGÁR lép fel. Az est, és a kétnapos rendezvénysorozat házigazdája KARÁCSONYI ZSOLT, az E-MIL elnöke.

A fiatal írók találkozója után
Szombaton, 20 órai kezdettel kerül sor az Erdélyi Magyar Írók Ligája DÍJKIOSZTÓ GÁLÁjára.

A meghívottak közül pénteken többen is fellépnek majd a kolozsvári középiskolákban.

A Kolozsvári Kikötő megszervezésében részt vett a Balassi Intézet (Bukarest), a Fiatal Írók Szövetsége és a Magyar Írószövetség. Főtámogatók: Bethlen Gábor Alap, Nagy Elek, Nemzeti Kulturális Alap, Kolozsvári Polgármesteri Hivatal.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:

Ayhan Gökhan: Kikötöttek Kolozsváron

Gál Hunor, Marin Dia: Kolozsvári Kikötő – Kárpát-medencei fiatal írók találkozója

Kulcsár Árpád: 20 fiatal szerző miatt lett Kolozsvár kikötőváros 

Marcsák Gergely: “Szép város Kolozsvár…”

Varga Melinda: Kortárs irodalmi kikötő a Bulgakovban